Ocena przepisu
Ten przepis został już przez Ciebie oceniony
Składniki
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}
300 x 1 g
58 x 1 g
9 x 1 g
400 x 1 g
266 x 1 g
200 x 1 g
Zapisz te składniki w swoim inteligentnym menu
Będziesz dokładnie wiedzieć, ile kalorii i składników odżywczych zawiera przepis.
Opis przygotowania przepisu
1
Makaron ugotuj w osolonej wodzie „al dente”. (można też dodać do wody trochę oliwy, żeby makaron się nie sklejał) Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy. Weź 1 małą cebulę i drobno posiekaj. Następnie weź 3 ząbki czosnku i pokrój drobno. Wrzuć cebulę na rozgrzaną patelnię i smaż przez 5 minut na średnim ogniu. Następnie dodaj czosnek i smaż razem przez kolejne 2 minuty.
2
Następnie dodaj do cebuli i czosnku pomidory z puszki (ja miałem pokrojone pomidory z bazylią), 1 łyżeczkę suszonego tymianku, 1 łyżeczkę suszonego rozmarynu, szczyptę soli i pieprzu (ja użyłem soli himalajskiej i pieprzu 4 kolory - oba z młynka), wymieszaj i gotuj pod przykryciem 10 minut.
3
Zanim pulpa będzie gotowa, odcedź makaron, pokrój oba sery w kostkę i rozgrzej piekarnik do 180 ° C.
4
Wymieszaj gotową pulpę z pomidorów z makaronem, ricottą i 1/2 mozzarelli. Tak wymieszaną masę przełóżdo naczynia do pieczenia, posyp pozostałą mozzarellą i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 15-20 minut w temperaturze 180 ° C - 190 ° C.
{{data.energy}}1 879 kcal
Także {{data.energyAlt}}7 868 kJ ● Wartość energetyczna
{{data.protein}}117 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.protein | number: 0}} g
{{data.carbohydrate}}245 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} g
Cukry
{{data.sugar}} 34 g
{{data.fat}}45 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.fat | number: 0}} g
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{data.saturatedFattyAcid}} 28 g
Kwasy tłuszczowe trans
{{data.transFattyAcid}} 0 g
Mono nienasycone
{{data.monoSaturated}} 0 g
Wielonienasycone
{{data.polySaturated}} 0,08 g
Cholesterol
-
Błonnik
{{data.fiber}} 17 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.fiber}} g
Sól
{{data.salt}} 2 g
Woda
{{data.water}} 56 g
Wapń
{{data.calcium}} 24 mg
PHE
{{data.phe}} 5 830 mg
{{calculated.percentage}}%
Z zalecenago dziennego spożycia
Dokładniejsze oszacowanie dziennego spożycia
Edytuj swój profil poniżej i zapisz
Kobieta
Mężczyzna
Chcę
Schudnąć
Nabrać masy mięśniowej
Być fit
Rok urodzenia
Wzrost
Waga
Dzienny poziom aktywności
Wróć
Uzupełnij swój profil
Waga docelowa
Docelową wagę można wprowadzić później w aplikacji.
Docelową wagę można wprowadzić później w aplikacji.
{{targetWeightMessageText}}
Utwórz konto
{{errors.message}}
Wróć
Zarejestruj się
E-mail
Hasło
Hasło musi mieć co najmniej 6 znaków!
{{errors.message}}
Wróć
Wysłaliśmy Ci wiadomość weryfikacyjną!
W ciągu kilku minut otrzymasz wiadomość weryfikacyjną na adres {{profile.email}}. W wiadomości e-mail kliknij przycisk "Dokończ rejestrację", a następnie zaloguj się.
Wróć
Zaloguj
E-mail
Hasło
{{errors.message}}
Nie pamiętasz hasła?
Wróć
Nie pamiętasz hasła?
Podaj adres e-mail użyty podczas rejestracji i zaznacz pole bezpieczeństwa „Nie jestem robotem”. Hasło zostanie do Ciebie wysłane automatycznie.
E-mail
Wróć
Wysłano
Nowe hasło zostało wysłane na Twój e-mail!
Skład wartości odżywczych
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Użytkownicy Premium nie widzą reklam
Przepisy i składniki
możesz zapisać w menu
Łatwy przegląd kategorii
uzyskaj lepszą kontrolę nad spożyciem i wydatkowaniem kalorii
Statystyki na drodze do osiągnięcia docelowej wagi
Określ swoją docelową wagę i śledź postępy.
Inspiruj się przepisami i innymi menu
Uzyskaj olbrzymią bazę danych produktów.