Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Zapiekany kalafior z cukinią

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

4 porcje
700 x 1 g
300 x 1 g
100 x 1 g
2 x mała sztuka (50 g)
4 x 3 g
2 x 1 g
3 g

Opis przygotowania przepisu

1
Ugotuj kalafior na półmiękko w osolonej wodzie.
2
Lekko posiekaj, dodaj startą cukinię, jajka, około 50 g parmezanu, czosnek, sól i majeranek.
3
Całość włóż do piekarnika i piecz w temperaturze 160 stipni przez około 40 minut.
4
Na około 10 minut przed końcem pieczenia posyp całość resztą parmezanu.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
848 kcal
Białka
70 g
Węglowodany
51 g
Cukry
32 g
Tłuszcze
40 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
20 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
11 g
Wielonienasycone
4 g
Cholesterol
431 mg
Błonnik
22 g
Sól
2 g
Woda
1 038 g
Wapń
2 791 mg
PHE
3 297 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit