Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Zapiekanka ziemniaczana z kiełbaską z kurczaka i chrzanem

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje

Opis przygotowania przepisu

1
Ziemniaków nie obieraj i ugotuj je w mundurkach – wystarczy 20 minut, aby nie były za miękkie.
2
Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Kiełbasę z piersi kurczaka pokrój w plastry i podsmaż trochę bez oliwy – to wydobędzie aromat kiełbasy (nie musisz tego robić ).
3
W miseczce wymieszaj jogurt z jajkiem oraz chrzanem, dopraw solą, pieprzem , majerankiem.
4
Na dno małego naczynia do zapiekania wyłóż kiełbasę następnie połóż pokrojone w plastry ziemniaki razem ze skórką. Zalej wszystko masą jogurtową, na wierzch możesz położyć kilka kawałków kiełbasy.
5
Zapiekaj przez 20 minut w 180 stopniach. Podawaj na liściach sałaty.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
915 kcal
Białka
57 g
Węglowodany
77 g
Cukry
16 g
Tłuszcze
23 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
7 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
2 g
Wielonienasycone
0,95 g
Cholesterol
216 mg
Błonnik
8 g
Sól
3 g
Woda
48 g
Wapń
124 mg
PHE
1 152 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit