Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Zapiekanka z piekarnika z kurczakiem i brukselkami fit

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje

Opis przygotowania przepisu

1
Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Makaron ugotuj na półtwardo.
2
Brukselki przekrój na ćwiartki. Na patelni na łyżeczce oliwy wody duś brukselki z małą ilością pod przykryciem przez 10 minut.
3
Dodaj zmielonego kurczaka, sos sojowy, oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.
4
Smaż, aż odparuje cała woda. W tym czasie wymieszaj jogurt z jajkiem i dodaj passate pomidorową oraz sól, pieprz i zioła. Wymieszaj na gładką masę.
5
Do naczynia żaroodpornego przełóż makaron oraz kurczaka z brukselkami i zalej masą pomidorową. Piecz w piekarniku przez 20 minut. Smacznego!

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
633 kcal
Białka
71 g
Węglowodany
51 g
Cukry
4 g
Tłuszcze
10 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
3 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
2 g
Wielonienasycone
0,29 g
Cholesterol
4 mg
Błonnik
7 g
Sól
8 g
Woda
24 g
Wapń
108 mg
PHE
2 926 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit