Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Zapiekanka z kaszy jaglanej z curry, fasolką i oliwkami

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje

Opis przygotowania przepisu

1
Fasolkę umyj i odetnij szypułki – możesz ją pokroić na kawałki lub zostawić w całości. Kaszę przepłucz zimną wodą, a następnie przelej wrzątkiem, aby pozbyć się goryczki.
2
Ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. W tym czasie w rondlu uduś fasolkę z dodatkiem małej ilości wody.
3
Dodaj pokrojone oliwki, wodę z oliwek i listki tymianku oraz łyżkę curry, a także przeciśnięty przez praskę czosnek.
4
Dopraw pieprzem i ewentualnie solą – pamiętaj, że oliwki i woda z oliwek są mocno słone. Fasolkę duś około 10 minut.
5
Wymieszaj fasolkę z kaszą jaglaną i przełóż do formy do zapiekania. Posyp serem pleśniowym i na wierzch połóż kawałki mozzarelli. Zapiekaj przez 15 minut w temperaturze 180 stopni, aż ser się rozpuści i lekko zrumieni.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
708 kcal
Białka
40 g
Węglowodany
70 g
Cukry
1 g
Tłuszcze
28 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
13 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
0 g
Wielonienasycone
0,02 g
Cholesterol
-
Błonnik
5 g
Sól
3 g
Woda
7 g
Wapń
8 mg
PHE
1 568 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit