Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Wegańskie Naleśniki Z Jabłkami W Sosie Pomarańczowym

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Opis przygotowania przepisu

1
Składniki na ciasto umieszczamy w misce i łączymy ze sobą przy pomocy trzepaczki lub miksera.
2
Smażymy naleśniki na odrobinie oleju.
3
Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Z pomarańczy odkrawamy dwa plasterki, z reszty wyciskamy sok.
4
Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy lub masło. Dodajemy cynamon i mieszamy. Jak tylko cynamon się rozpuści zalewamy sokiem z pomarańczy. Dodajemy dwie łyżeczki cukru i gotujemy na małym ogniu.
5
Kiedy sos lekko zgęstnieje dodajemy jabłko, plasterki pomarańczy i dalej gotujemy. Myślę, że jakieś niecałe 5 minut.
6
Jabłka i plasterki pomarańczy wyciągamy, a sos zostawiamy na patelni.
7
Naleśniki zwijamy w rulon lub w trójkąty i kładziemy do sosu. Przez chwilę podgrzewamy.
8
Naleśniki przekładamy na talerz i dodajemy jabłka.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
555 kcal
Białka
16 g
Węglowodany
114 g
Cukry
27 g
Tłuszcze
6 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
3 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
0,27 g
Wielonienasycone
0,19 g
Cholesterol
-
Błonnik
13 g
Sól
1 g
Woda
10 129 g
Wapń
110 mg
PHE
775 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit