Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

WEGAŃSKIE CIASTO MARCHEWKOWE

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

4 porcje

Opis przygotowania przepisu

1
Marchew ścieramy na tarce (grube oczka), jabłko ścieramy na oczkach drobnych dla odmiany. orzechy siekamy – ja osobiście wolę większe kawałki żeby chrupało.
2
Piekarnik nastawiamy na 180 stopni żeby się nagrzewał. Do jednej miski przesiewamy mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia, dodajemy cynamon i całość mieszamy.
3
W drugiej misce mieszamy cukier, starte jabłko, olej. Mieszamy zawartości dwóch misek i dodajemy starte jabłko oraz orzechy.
4
Ciasto przekładamy do brytfanki i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na około 55 – 60 minut. Przestudzone ciasto dekorujemy i jest gotowe !

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 319 kcal
Białka
27 g
Węglowodany
257 g
Cukry
121 g
Tłuszcze
19 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
1 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
1 g
Wielonienasycone
5 g
Cholesterol
-
Błonnik
16 g
Sól
0,02 g
Woda
160 g
Wapń
138 mg
PHE
1 365 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit