Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Wegańskie buritto meksykańskie

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
2 x sztuka (61 g)
2 x mała porcja (70 g)
100 g
sztuka (100 g)
0,5 x sztuka (100 g)
100 g
porcja (3 g)
łyżka (10 ml)
10 g
5 x 1 g
łyżka (10 ml)
duża porcja (3 g)
szczypta (2 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Granulat sojowy zalewamy ciepłą wodą z dodatkiem sosu sojowego i zostawiamy do napęcznienia.
2
Fasolę płuczemy pod bieżącą wodą i umieszczamy w pojemniku blendera, dodajemy ząbek czosnku, pieprz, sól i miksujemy na gładką pastę.
3
Napęczniały granulat podsmażamy na łyżce oleju z dodatkiem słodkiej oraz ostrej papryki.
4
Placki tortilli podgrzewamy na suchej patelni, następnie smarujemy pastą z fasoli, układamy szpinak, pokrojonego w kostkę pomidora oraz paprykę, a na sam koniec granulat sojowy i zawijamy. Smacznego!
Burrito to potrawa, która pochodzi z Meksyku. Składa się z tortilli pszennej, która jest wypełniona farsze i zwinięta. Takie burrito dobrze smakuje na zimno, jak i na ciepło.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 074 kcal
Białka
78 g
Węglowodany
123 g
Cukry
23 g
Tłuszcze
23 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
3 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
6 g
Wielonienasycone
3 g
Cholesterol
-
Błonnik
20 g
Sól
6 g
Woda
103 g
Wapń
7 mg
PHE
2 803 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit