Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Wegański placek dyniowy

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

9 porcji
2,5 x 100 g
185 x 100 ml
0,6 x 100 g
0,6 x 100 g
0,5 x 100 g
łyżka (10 g)
0,5 x 20 g
szczypta (2 g)
8 x 1 g
0,1 x 100 g
łyżka (10 ml)

Opis przygotowania przepisu

1
Wymieszać mokre składniki z erytrytolem. Pestki dyni zmielić na mąkę. W osobnym naczyniu wymieszać suche składniki i dodać do mokrych (poza olejem kokosowym i czekoladą). Wymieszać dokładnie. Kwadratową blachę do pieczenia o wymiarach 20 x 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wypełnić ciastem, wyrównać wierzch i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec ok. 30 – 40 minut aż wierzch się lekko przyrumieni.
2
Czekoladę oraz olej kokosowy rozpuścić na bardzo małym ogniu lub w kąpieli wodnej. Lekko przestudzić. Gdy polewa zgęstnieje, lecz nadal będzie płynna polać wierzch placka dyniowego formując esy floresy.
3
Po więcej przepisów na zdrowe dania zapraszam na http://moderncavegirl.pl

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
6 989 kcal
Białka
492 g
Węglowodany
1 126 g
Cukry
623 g
Tłuszcze
121 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
21 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
1 g
Wielonienasycone
3 g
Cholesterol
-
Błonnik
30 g
Sól
6 g
Woda
18 006 g
Wapń
5 022 mg
PHE
23 944 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit