Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Wegański kopiec kreta

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

3 porcje
310 x 1 g
5 x łyżka (10 g)
20 x 1 g
porcja (10 g)
310 x 1 ml
3 ml
łyżka (10 g)
2 x 250 ml
20 x 1 g
porcja (50 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Wszystkie suche składniki wymieszać ze sobą.
2
Dodać do nich mokre składniki i wegańskie jajko.
3
Wymieszać dobrze ze sobą aż masa będzie jednolita. Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Ciasto włożyć do piekarnika i piec z termoobiegiem ok 40-45 min.
4
Kiedy ciasto przestygnie odkroić górę i pokruszyć na drobne kawałki. Przygotować masę do ciasta. Agar rozpuścić w odrobinie wrzącej wody.
5
Część stałą mleczka kokosowego przełożyć do miseczki,dodać słodzidło. Miksować na najwyższych obrotach ok 3-5min.
6
Dodać agar i wymieszać. Na dół ciasta ułożyć pokrojone na pół truskawki. Nakładać masę kokosową starając się utworzyć „kopiec”. Na górę ciasta wysypać wcześniej pokruszone ciasto. Włożyć do lodówki na ok 2h do stężenia.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 642 kcal
Białka
62 g
Węglowodany
229 g
Cukry
29 g
Tłuszcze
41 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
11 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
0,42 g
Wielonienasycone
2 g
Cholesterol
-
Błonnik
43 g
Sól
9 g
Woda
760 g
Wapń
190 mg
PHE
1 374 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit