Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Wegański gulasz z soczewicy z pędami sosny – leśne smaki

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

250 x 1 g
3 x szklanka (250 ml)
150 x 1 g
150 x 1 g
150 g
30 x 1 g
400 x 1 g
150 x 1 g
10 x 1 g
porcja (5 g)
10 x 1 g
3 ml
szczypta (2 g)
3 g
5 g
sztuka (1 g)
2 x 1 g

Opis przygotowania przepisu

1
Soczewicę ugotuj w wodzie zgodnie z opisem na opakowaniu z dodatkiem łyżki Vegety.
2
Grzyby zalej wrzątkiem i odstaw, aż zmiękną. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na łyżce oliwy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodaj pokrojone w kostkę papryki oraz pokrojone w plasterki pieczarki. Włóż umyte gałązki rozmarynu i pędy sosny oraz dodaj kilka ziaren jałowca, ziela angielskiego oraz liście laurowe.
3
Duś z dodatkiem wody z suszonych grzybów, aż warzywa zmiękną – około 10-15 minut. Zalej przecierem pomidorowym, dodaj pokrojone suszone grzyby oraz soczewicę. Wymieszaj i gotowe.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 554 kcal
Białka
94 g
Węglowodany
237 g
Cukry
109 g
Tłuszcze
11 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
1 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
2 g
Wielonienasycone
0,75 g
Cholesterol
-
Błonnik
88 g
Sól
8 g
Woda
1 160 g
Wapń
90 mg
PHE
4 710 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit