Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Wegański bajgiel z grillowanymi szparagami

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Opis przygotowania przepisu

1
Granulat sojowy zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy do napęcznienia.
2
Szparagi myjemy i odcinamy twarde końce. Grillujemy na łyżeczce oliwy z oliwek do miękkości.
3
Tofu, jogurt oraz płatki drożdżowe umieszczamy w pojemniku blendera i miksujemy na gładką pastę.
4
Na patelni rozgrzewamy pozostała część oliwy i wrzucamy napęczniały granulat, wlewamy passatę i wsypujemy przyprawę, podsmażamy 5 minut.
5
Bajgla rozcinamy na pół, każdą ze stron smarujemy pastą z tofu, umieszczamy wegańskie mięso i szparagi, zakrywamy drugą częścią bajgla.
Bajgiel kojarzony jest wszystkim z pieczywem śniadaniowym. Sprawdzi się również jako podstawa głównego dania.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
680 kcal
Białka
41 g
Węglowodany
74 g
Cukry
14 g
Tłuszcze
23 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
3 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
7 g
Wielonienasycone
0,86 g
Cholesterol
-
Błonnik
12 g
Sól
3 g
Woda
0,04 g
Wapń
165 mg
PHE
1 456 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit