Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Tarta z jabłkami

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

12 porcji
2 x mała sztuka (50 g)
łyżka (10 ml)
6 x łyżka (10 g)
0,7 x 100 g
10 x porcja (10 g)
4 x mała sztuka (100 g)
łyżka (5 g)
5 x 1 g
szczypta (2 g)
0,25 x szklanka (250 ml)

Opis przygotowania przepisu

1
Jajka, oliwę, masło klarowane, mąkę kokosową, sól i połowę erytrytolu umieścić w malakserze i rozdrobnić na elastyczne ciasto. Wylepić nim okrągłą formę do tarty wyłożoną papierem do pieczenia. Ponakłuwać widelcem i wstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 12 - 15 minut aż wierzch się lekko przyrumieni.
2
Jabłka zetrzeć na tarce na grubych oczkach, umieścić w garnku, zasypać cynamonem i erytrytolrm. Dusić do miękkości. Skrobię ziemniaczaną rozrobić w 1/4 szklanki wody i wlać do gotujących jabłek. Wymieszać, a gdy masa zgęstnieje zestawić z palnika. Chwilę ostudzić, po czym wyłożyć na wcześniej podpieczony spód i zapiekać kolejne 15 - 20 minut.
3
Po więcej przepisów na zdrowe i smaczne ciasta zapraszam na https://moderncavegirl.pl

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 333 kcal
Białka
33 g
Węglowodany
149 g
Cukry
63 g
Tłuszcze
90 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
49 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
12 g
Wielonienasycone
4 g
Cholesterol
587 mg
Błonnik
56 g
Sól
2 g
Woda
404 g
Wapń
163 mg
PHE
1 666 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit