Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Tagliatelle z zielonym pesto z bobu

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

3 porcje
opakowanie (250 g)
5 x 100 g
4 x łyżka (10 ml)
mała porcja (15 g)
porcja (10 g)
3 x 1 g
duża porcja (3 g)
szczypta (2 g)
łyżka (10 ml)

Opis przygotowania przepisu

1
Bób gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem cukru przez 10 minut. Ugotowany bób odcedzamy, przelewamy zimną wodą i obieramy.
2
Do pojemnika blendera wrzucamy 3/4 bobu, resztę odkładamy. Dodajemy oliwę, ziarna słonecznika, sok z cytryny oraz sól i pierz. Miksujemy na gładkie pesto.
3
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, do miękkości a następnie odcedzamy i wrzucamy na patelnie.
4
Do makaronu przekładamy z blendera pesto i wszystko razem podsmażamy, do momentu obtoczenia makaronu przez pesto. Można podlać niewielką ilością wody, w której gotowaliśmy makaron.
5
Gotowy makaron przekładamy na talerz, dokładamy odłożony bób i posypujemy paskami suszonych pomidorów. Smacznego!
Bób można jeść samodzielnie z dodatkiem soli, ale też może posłużyć jako główny składnik pesto do makaronu.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 930 kcal
Białka
173 g
Węglowodany
278 g
Cukry
53 g
Tłuszcze
56 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
8 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
29 g
Wielonienasycone
3 g
Cholesterol
-
Błonnik
42 g
Sól
2 g
Woda
10 g
Wapń
5 mg
PHE
8 521 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit