Szybkie warzywa z indykiem i ryżem
Składniki
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Składniki
1 porcja
500 x 1 g | |
200 x 1 g | |
200 x 1 g | |
10 x 1 ml | |
10 x 1 g | |
łyżeczka (5 ml) | |
100 x 1 g | |
300 x 1 g | |
2 x łyżeczka (6 g) | |
2 x porcja (5 g) |
Opis przygotowania przepisu
1
Pokrój indyka, dodaj sos sojowy, oliwę i wyciśnięty czosnek i odstaw na parę godzin do lodówki.
2
Pokrój warzywa w słupki lub piórka.
3
Ugotuj ryż wg przepisu na opakowaniu lub w ryżowarze. Rozgrzej patelnię, dodaj oliwę, ocet ryżowy, sos sojowy, łyżeczkę cukru trzcinowego i paprykę słodką. Wrzuć mięso i smaż na dużym ogniu.
4
Rozgrzej patelnię (najlepiej woka), dodaj oliwę, ocet ryżowy, sos sojowy, łyżeczkę cukru trzcinowego i paprykę słodką. Wrzuć mięso i smaż na dużym ogniu.
5
Na drugiej patelni zrób to samo, czyli rozgrzej patelnię, dodaj oliwę, ocet ryżowy, sos sojowy, łyżeczkę cukru trzcinowego i paprykę słodką. Wrzuć warzywa i smaż na dużym ogniu. W razie potrzeby dodaj sosu sojowego lub wody, tak aby stworzył się sos.
6
Mieszaj jedną i drugą patelnię, lub podrzucaj zawartością. Warzywa nie mogą się rozgotować.
7
Przełóż zawartość patelni z mięsem i zamieszaj. Podawaj z ryżem. Oczywiście zamiast ryżu może być też makaron ryżowy.
30 minut
Kategoria
Wartości odżywcze
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna | 1 966 kcal |
Białka | 138 g |
Węglowodany | 294 g |
Cukry | 38 g |
Tłuszcze | 23 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0,92 g |
Kwasy tłuszczowe trans | 0 g |
Mono nienasycone | 4 g |
Wielonienasycone | 0,77 g |
Cholesterol | - |
Błonnik | 30 g |
Sól | 11 g |
Woda | 271 g |
Wapń | 235 mg |
PHE | 6 876 mg |
Wartość energetyczna | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Białka | {{recipe.protein}} g- |
Węglowodany | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tłuszcze | {{recipe.fat}} g- |
Nasycone kwasy tłuszczowe | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Kwasy tłuszczowe trans | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mono nienasycone | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Wielonienasycone | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Błonnik | {{recipe.fiber}} g- |
Sól | {{recipe.salt}} g- |
Woda | {{recipe.water}} g- |
Wapń | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit