Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Szybkie warzywa z indykiem i ryżem

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

3 porcje
5 x 100 g
2 x sztuka (100 g)
50 g
2 x porcja (50 g)
2 x porcja (100 g)
3 x porcja (10 g)
10 x 1 ml
10 x 1 g
3 x 100 g
łyżeczka (5 ml)
2 x porcja (50 g)
2 x łyżeczka (6 g)
porcja (5 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Pokrój indyka, dodaj sos sojowy, oliwę i wyciśnięty czosnek i odstaw na parę godzin do lodówki.
2
Pokrój warzywa w słupki lub piórka.
3
Ugotuj ryż wg przepisu na opakowaniu lub w ryżowarze. Rozgrzej patelnię, dodaj oliwę, ocet ryżowy, sos sojowy, łyżeczkę cukru trzcinowego i paprykę słodką. Wrzuć mięso i smaż na dużym ogniu.
4
Rozgrzej patelnię (najlepiej woka), dodaj oliwę, ocet ryżowy, sos sojowy, łyżeczkę cukru trzcinowego i paprykę słodką. Wrzuć mięso i smaż na dużym ogniu.
5
Na drugiej patelni zrób to samo, czyli rozgrzej patelnię, dodaj oliwę, ocet ryżowy, sos sojowy, łyżeczkę cukru trzcinowego i paprykę słodką. Wrzuć warzywa i smaż na dużym ogniu. W razie potrzeby dodaj sosu sojowego lub wody, tak aby stworzył się sos.
6
Mieszaj jedną i drugą patelnię, lub podrzucaj zawartością. Warzywa nie mogą się rozgotować.
7
Przełóż zawartość patelni z mięsem i zamieszaj. Podawaj z ryżem. Oczywiście zamiast ryżu może być też makaron ryżowy.
30 minut

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
2 007 kcal
Białka
142 g
Węglowodany
300 g
Cukry
39 g
Tłuszcze
23 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
0,97 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
4 g
Wielonienasycone
0,95 g
Cholesterol
-
Błonnik
34 g
Sól
11 g
Woda
431 g
Wapń
347 mg
PHE
7 076 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit