Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Szybki filet z kurczaka z bakłażanem fit

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

3 porcje
300 x 1 g
400 x 1 g
150 x 1 g
łyżka (10 ml)
120 x 1 g
porcja (20 g)
porcja (5 g)
porcja (10 g)
porcja (3 g)
szczypta (2 g)
3 g
porcja (10 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Makaron ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu.
2
Pokrój kurczaka na małe kawałki i oprósz przyprawami.
3
Bakłażana pokrój w kostkę a pomidorki przekrój na połówki.
4
Na patelni na łyżce oliwy podsmaż kurczaka razem z bakłażanem i przykryj patelnię pokrywką.
5
Duś około 10-15 minut sprawdzając, czy się nie przypala i mieszając co jakiś czas.
6
Pod koniec dodaj pomidorki i poczekaj chwilę, aż zmiękną. Danie podawaj z makaronem posypane startym parmezanem.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
958 kcal
Białka
116 g
Węglowodany
62 g
Cukry
13 g
Tłuszcze
25 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
6 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
9 g
Wielonienasycone
1 g
Cholesterol
0,01 mg
Błonnik
17 g
Sól
3 g
Woda
293 g
Wapń
369 mg
PHE
5 717 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit