Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Szybka pizza na tortilli z pieczarkami i kurczakiem

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
120 x 1 g
300 x 1 g
100 x 1 g
mała sztuka (50 g)
2 x sztuka (62 g)
50 x 1 g
porcja (10 ml)
10 x 1 g
szczypta (2 g)
3 g
1 g
3 ml

Opis przygotowania przepisu

1
Nastaw piekarnik na 200 stopni. Kurczaka pokrój na małe kawałki, oprósz solą i pieprzem.
2
Przełóż na patelnię posmarowaną oliwą, dodaj sok z cytryny oraz przeciśnięty przez praskę 1 ząbek czosnku i podsmaż.
3
Smaż tak długo, aż odparuje woda. Wymieszaj jogurt z jajkiem, przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, solą, pieprzem i tymiankiem.
4
Posmaruj placki tortilla sosem jogurtowym i połóż na nich kawałki ostudzonego kurczaka, plasterki pieczarek i posyp startym parmezanem. Piecz w piekarniku 20 minut każdą pizzę.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 012 kcal
Białka
112 g
Węglowodany
74 g
Cukry
14 g
Tłuszcze
30 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
14 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
8 g
Wielonienasycone
1 g
Cholesterol
216 mg
Błonnik
2 g
Sól
2 g
Woda
138 g
Wapń
625 mg
PHE
5 585 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit