Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Szarlotka z bezą

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

10 porcji
80 x 1 g
130 x 1 g
4 x mała sztuka (50 g)
łyżeczka (5 ml)
porcja (10 g)
10 x 1 g
szczypta (2 g)
900 x 1 g

Opis przygotowania przepisu

1
Płatki owsiane i orzechy zmienić w blenderze. Dodać żółtka jaj, olej kokosowy i ksylitol. Składniki wymieszać i odstawić do lodówki na 30 min.Po czym wykleić nią dno okrągłej formy (20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Widelcem delikatnie podziurkować spód i piec ok 10 minut w 170C.
2
Jabłka umyć, obrać i pokroić w kostkę. Dodać ksylitol i mąkę ziemniaczana. Dusić na wolnym ogniu ok 15 min mieszając.Ostudzić i przerzucić na upieczony spód.
3
Do białek jaj dodać szczyptę soli, stopniowo podczas ubijania dodawać ksylitol i mąkę ziemniaczaną. Ubijać na sztywną pianę. Ubite białka jaj równomiernie rozprowadzić na wierzchu. Ciasto piec w 170 stopniach ok 30-35 minut.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 858 kcal
Białka
59 g
Węglowodany
239 g
Cukry
106 g
Tłuszcze
76 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
23 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
34 g
Wielonienasycone
15 g
Cholesterol
862 mg
Błonnik
39 g
Sól
2 g
Woda
933 g
Wapń
287 mg
PHE
2 957 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit