Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Spaghetti ze szparagami i tuńczykiem

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
240 x 1 g
180 x 1 g
300 x 1 g
150 x 1 g
10 x 1 g
porcja (5 g)
80 x 1 g
3 ml
40 x 1 g
szczypta (2 g)
3 g
porcja (10 g)
2 g

Opis przygotowania przepisu

1
Ugotuj makaron al dente zgodnie z opisem na opakowaniu. Odłam zdrewniałe końce szparagów, pokrój je na 2 cm kawałki i ugotuj w osolonej wodzie. Cebulę pokrój w małą kostkę i podsmaż ją na patelni na łyżeczce oliwy, ciągle mieszając, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i smaż jeszcze chwilę. Dodaj przecier pomidorowy oraz rozmaryn. Duś chwilę, aż sok się zredukuje. Odsącz tuńczyka z wody. Dodaj na patelnię tuńczyka i szparagi i podgrzej. Dopraw solą i pieprzem, bazylią i oregano. Gotowe:) Danie podawaj z makaronem.
2
Dodaj przecier pomidorowy oraz rozmaryn. Duś chwilę, aż sok się zredukuje. Odsącz tuńczyka z wody. Dodaj na patelnię tuńczyka i szparagi i podgrzej. Dopraw solą i pieprzem, bazylią i oregano. Gotowe:) Danie podawaj z makaronem.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 043 kcal
Białka
91 g
Węglowodany
123 g
Cukry
74 g
Tłuszcze
22 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
2 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
2 g
Wielonienasycone
0,43 g
Cholesterol
-
Błonnik
17 g
Sól
6 g
Woda
138 g
Wapń
148 mg
PHE
3 976 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit