Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Soczewicowe naleśniki z farszem pierogowym

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
2 x 100 g
180 g
porcja (200 g)
porcja (50 g)
100 g
łyżka (10 ml)
duża porcja (3 g)
szczypta (2 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Soczewice umieszczamy w blenderze kielichowym i miksujemy na gładkie ciasto z 3 szklankami wody.
2
Ziemniaki gotujemy do miękkości.
3
Na łyżce oliwy smażmy drobno posiekaną cebulę. Ziemniaki rozgniatamy dłońmi wraz z tofu, dodajemy cebulkę oraz pieprz i sól.
4
Naleśniki smażymy na suchej patelni, następnie na każdy wykładamy porcję farszu i składamy w trójkąt. Podajemy z ogórkiem konserwowym. Smacznego!
Naleśniki z soczewicy, to bogate w białko danie, które w szybki sposób można przygotwać.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 282 kcal
Białka
79 g
Węglowodany
162 g
Cukry
14 g
Tłuszcze
29 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
4 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
7 g
Wielonienasycone
0,91 g
Cholesterol
-
Błonnik
7 g
Sól
5 g
Woda
44 g
Wapń
22 mg
PHE
1 473 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit