Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Śniadaniowe batoniki owsiane z owocowym nadzieniem

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

10 porcji
600 x 1 g
sztuka (90 g)
350 x 1 g
porcja (3 g)
200 x 1 g

Opis przygotowania przepisu

1
Wymieszaj płatki owsiane, zgniecionego banana, mus jabłkowy i cynamon. Przełóż połowę mieszanki do formy do pieczenia. Wybierz rozmiar foremki w zależności od tego, jak grube batoniki chcesz otrzymać.
2
Przygotuj nadzienie. Używając ręcznego blendera, wymieszaj wybrane owoce, banana i mus jabłkowy.
3
Następnie rozprowadź mieszankę na płatkach. Przykryj nadzienie resztą mieszanki płatków owsianych.
4
Piecz w rozgrzanym piekarniku w 180 stopniach przez 30-35 minut, aż do zbrązowienia. Odstaw do ostygnięcia i pokrój na batoniki.
5
Polecam wstawić je na noc do lodówki – następnego dnia będą twardsze.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
2 765 kcal
Białka
83 g
Węglowodany
507 g
Cukry
101 g
Tłuszcze
43 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
7 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
19 g
Wielonienasycone
16 g
Cholesterol
0 mg
Błonnik
57 g
Sól
0 g
Woda
298 g
Wapń
434 mg
PHE
4 147 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit