Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Smażona dynia z kurkami i szpinakiem

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
5 x 100 g
sztuka (100 g)
3 x 50 g
100 g
20 g
porcja (100 g)
porcja (50 g)
łyżka (10 ml)
3 ml
1 g
łyżeczka (5 g)
duża porcja (3 g)
szczypta (2 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy cebulę wraz z tymiankiem i podsmażamy.
2
Marchew kroimy w plastry, dynię i tofu w kostkę.
3
Na patelnie dodajemy umyte kurki oraz marchew, dynię i smażymy dalej.
4
Do warzyw dodajemy sos sojowy, sól oraz pieprz i podlewamy lekko wodą, przykrywamy i smażymy dalej do miękkości warzyw.
5
Pod koniec smażenia dodajemy świeży szpinak oraz tofu i wszystko razem jeszcze chwilę smażymy. Dekorujemy malinami oraz sezamem. Smacznego!
Szybkie i proste danie, które jednocześnie jest zdrowe i bardzo smaczne. Danie to świetnie smakuje na gorąco z dodatkiem kilku słodkich malin.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
642 kcal
Białka
29 g
Węglowodany
76 g
Cukry
11 g
Tłuszcze
23 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
3 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
8 g
Wielonienasycone
2 g
Cholesterol
-
Błonnik
13 g
Sól
2 g
Woda
151 g
Wapń
368 mg
PHE
1 453 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit