Smażona dynia z kurkami i szpinakiem
Składniki
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Składniki
2 porcje
5 x 100 g | |
sztuka (100 g) | |
3 x 50 g | |
100 g | |
20 g | |
porcja (100 g) | |
porcja (50 g) | |
łyżka (10 ml) | |
3 ml | |
1 g | |
łyżeczka (5 g) | |
duża porcja (3 g) | |
szczypta (2 g) |
Opis przygotowania przepisu
1
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy cebulę wraz z tymiankiem i podsmażamy.
2
Marchew kroimy w plastry, dynię i tofu w kostkę.
3
Na patelnie dodajemy umyte kurki oraz marchew, dynię i smażymy dalej.
4
Do warzyw dodajemy sos sojowy, sól oraz pieprz i podlewamy lekko wodą, przykrywamy i smażymy dalej do miękkości warzyw.
5
Pod koniec smażenia dodajemy świeży szpinak oraz tofu i wszystko razem jeszcze chwilę smażymy. Dekorujemy malinami oraz sezamem. Smacznego!
Szybkie i proste danie, które jednocześnie jest zdrowe i bardzo smaczne. Danie to świetnie smakuje na gorąco z dodatkiem kilku słodkich malin.
Wartości odżywcze
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna | 642 kcal |
Białka | 29 g |
Węglowodany | 76 g |
Cukry | 11 g |
Tłuszcze | 23 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 3 g |
Kwasy tłuszczowe trans | 0 g |
Mono nienasycone | 8 g |
Wielonienasycone | 2 g |
Cholesterol | - |
Błonnik | 13 g |
Sól | 2 g |
Woda | 151 g |
Wapń | 368 mg |
PHE | 1 453 mg |
Wartość energetyczna | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Białka | {{recipe.protein}} g- |
Węglowodany | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tłuszcze | {{recipe.fat}} g- |
Nasycone kwasy tłuszczowe | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Kwasy tłuszczowe trans | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mono nienasycone | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Wielonienasycone | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Błonnik | {{recipe.fiber}} g- |
Sól | {{recipe.salt}} g- |
Woda | {{recipe.water}} g- |
Wapń | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit