Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Słoikowa przekąska z pieczonymi śliwkami i chia

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

1 porcja

Opis przygotowania przepisu

1
Śliwki myjemy, wyjmujemy pestki, układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy 25minut w temperaturze 200 stopni, grzanie góra-dół.
2
Do słoika(ok 350ml pojemności) dodajemy jougurt, chia, masło orzechowe i dokładnie mieszamy.
3
Upieczone i wystudzone śliwki układamy na jogurcie i polewamy miodem.
4
Zakręcamy słoik i zabieramy w drogę. Nasiona chia muszą nabrać wody więc z jedzeniem poczekajmy min. 2h. Najlepiej zrobić przekąskę wieczorem i następnego dnia zjeść.
5
Jeśli lubisz śliwki upiecz ich od razu więcej- będzie na kilka przekąsek.
1 porcja, czas przygotowania 5 minut+ 25 minut pieczenia+ min 2h czekania.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
443 kcal
Białka
14 g
Węglowodany
36 g
Cukry
30 g
Tłuszcze
25 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
8 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
0,69 g
Wielonienasycone
3 g
Cholesterol
-
Błonnik
11 g
Sól
0,33 g
Woda
175 g
Wapń
99 mg
PHE
729 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit