Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Serniczek piernikowy z rodzynkami

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

16 porcji
500 x 1 g
100 x 1 g
3 x mała sztuka (50 g)
60 x 1 g
60 x 1 g
20 x 1 g
5 x 1 g

Opis przygotowania przepisu

1
Twaróg zmiel w maszynce 2 razy lub zmiksuj go dokładnie blenderem. Zetrzyj skórkę z jednej pomarańczy. Piekarnik nagrzej do 180 stopni.
2
W misce zmiksuj jajka na puszystą masę, dodaj ksylitol i dalej miksuj na wysokich obrotach. Następnie powoli dodawaj ser i miksuj składniki na gładką masę. Na koniec dodaj mąkę kokosową, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika, startą skórkę z pomarańczy i aromat (opcjonalnie).
3
Zmiksuj aż otrzymasz jednolitą masę. Następnie dodaj rodzynki i wymieszaj łyżką. Na górę połóż plaster pomarańczy. Masę serową przełóż do foremki nasmarowanej olejem i piecz w piekarniku 50 minut. Ciasto wyjmij z piekarnika poczekaj, aż wystygnie.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 244 kcal
Białka
67 g
Węglowodany
105 g
Cukry
32 g
Tłuszcze
41 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
22 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
6 g
Wielonienasycone
3 g
Cholesterol
646 mg
Błonnik
25 g
Sól
0,5 g
Woda
17 g
Wapń
90 mg
PHE
3 264 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit