Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Sałatka z kaszy pęczak

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Opis przygotowania przepisu

1
Liście szałwii myjemy i drobno siekamy.
2
W garnku rozpuszczamy masło dodajemy do niego szałwię podgrzewamy 3 minuty na minimalnym ogniu.
3
Do masła szałwiowego dodajemy wypłukaną kaszę oraz sól, podsmażamy 4 minuty często mieszając.
4
Kaszę zalewamy wodą, dodajemy umytą i pokrojoną w 3 centymetrowe kawałki fasolkę, gotujemy do miękkości kaszy pod przykryciem tak aby wchłonęła cały płyn.
5
Przekładamy ugotowaną kaszę do miski. Dodajemy pokrojone w kostkę awokado oraz oliwki pokrojone w plastry.
6
Sałatkę możemy zabrać ze sobą na drogę.
4 porcje, czas przygotowania ok 30 minut(w tym ok 20 min gotowania kaszy)

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 054 kcal
Białka
23 g
Węglowodany
99 g
Cukry
5 g
Tłuszcze
52 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
17 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
0 g
Wielonienasycone
0 g
Cholesterol
64 mg
Błonnik
22 g
Sól
5 g
Woda
260 g
Wapń
13 mg
PHE
1 028 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit