Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Sałata z łososiem

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

1 porcja

Opis przygotowania przepisu

1
W kubeczku lub szklance mieszamy wszystkie składniki na sos: przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, oliwę, miód (płynny), musztardę, ocet i wodę.
2
Warzywa myjemy, cebulę obieramy. Pomidora kroimy na ósemki, paprykę i ogórka w kostkę, cebulę w cienkie krążki.
3
Rozgrzewamy teflonową patelnię. Kładziemy na niej łososia skórą do patelni(tak, tak, bez żadnego tłuszczu!). Smażymy bez dotykania ok 4-5 minut. Solimy na wierzchu. Przewracamy łososia i wyłączamy grzanie patelni. Tak spokojnie dojdzie. Zostawiamy go tam na kolejne 5 minut.
4
Na talerz wykładamy mix sałat i przygotowane warzywa. Na to kładziemy łososia i polewamy sosem. Obok układamy cząstkę cytryny.
5
Sałatę możemy spakować na drogę. Tylko pamiętajmy by zabrać sos w innym pojemniczku i polać nim sałatę przed samym jedzeniem.
1 porcja, czas przygotowania 20 minut.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
519 kcal
Białka
39 g
Węglowodany
16 g
Cukry
12 g
Tłuszcze
27 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
6 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
4 g
Wielonienasycone
0,65 g
Cholesterol
88 mg
Błonnik
6 g
Sól
2 g
Woda
149 g
Wapń
34 mg
PHE
1 951 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit