Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Rolada z cukiniiz ziołami

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

łyżka (10 ml)
300 x 1 g
2 x mała sztuka (50 g)
opakowanie (125 g)
porcja (10 g)
100 x 1 g
20 x 1 g
5 x 1 g
2 x 1 g
3 g
2 x 1 g

Opis przygotowania przepisu

1
Cukinię pokrój na podłużne plastry, najlepiej o grubości 3-4 mm (max. 5 mm), co jest chyba najtrudniejszą częścią przepisu. Przynajmniej dla mnie. Ponieważ cieńsze się spalą, a te grube się nie wysmażą.
2
Cukinię posól i pozwól im się pocić przez 15 minut, po czym spłucz wodą, wysusz i połóż obok siebie na blasze (równolegle do krótszej krawędzi) wyłożonej papierem do pieczenia.
3
Spryskaj trochę oliwą i piecz w temperaturze 250 stopni na około 20 minut.
4
Zmiksuj mozzarellę, dwa jajka z błonnikiem, dodaj trochę soli.
5
Obróć cukinię, ułóż je ciaśniej (skurczyły się przy pieczeniu) i wylej na nie ciasto, ostrożnie je rozprowadź (upewnij się, że ciasto jest wszędzie) i wsuń blachę z powrotem do piekarnika.
6
W gorącym piekarniku ciasto robi się bardzo szybko, być może w mniej niż około 8 minut. Musisz doglądać, jak tylko zacznie się różowić, musisz je wyjąć…
7
Teraz spokojnie dodaj wypełnienie, zmieszany serek z czosnkiem i ziołami. Za pomocą papieru zwiń w formie rolady.
8
Teraz wystarczy poczekać aż wystygnie, a następnie włożyć na chwilę do lodówki, aby stwardniała i można przystąpić do krojenia. Uwierz, że ci się spodoba. Poza tym wygląda bardzo ładnie.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
633 kcal
Białka
57 g
Węglowodany
21 g
Cukry
10 g
Tłuszcze
34 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
13 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
12 g
Wielonienasycone
3 g
Cholesterol
431 mg
Błonnik
15 g
Sól
5 g
Woda
357 g
Wapń
160 mg
PHE
2 846 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit