Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Pyszny kurczak z kalafiorem i koperkiem

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

3 porcje
500 x 1 g
250 x 1 g
200 x 1 g
łyżka (10 ml)
30 x 1 g
10 x 1 g
porcja (20 g)
600 x 1 g
szczypta (2 g)
3 g

Opis przygotowania przepisu

1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Na patelni na oliwie podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
2
Dodaj różyczki kalafiora (najlepiej pokroić je na nieduże kawałki) dolej trochę wody i duś pod przykryciem 10-15 minut. W tym czasie pokrój kurczaka w kostkę i posyp solą i pieprzem. Dodaj kurczaka na patelnię i smaż około 10 minut.
3
Dodaj posiekany koperek oraz ser parmezan i dopraw solą i pieprzem. Zjedz z ziemniakami w mundurkach. Aby danie nabrało koloru można je udekorować pomidorkami koktajlowymi. Smacznego

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 482 kcal
Białka
148 g
Węglowodany
148 g
Cukry
27 g
Tłuszcze
27 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
8 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
9 g
Wielonienasycone
2 g
Cholesterol
0,02 mg
Błonnik
22 g
Sól
3 g
Woda
420 g
Wapń
490 mg
PHE
7 420 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit