Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Pyszna i zdrowa zapiekanka ze szpinakiem i botwinką

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
100 g
100 g
5 x 1 g
200 g
100 x 1 g
porcja (50 g)
50 x 1 g
3 ml
3 g

Opis przygotowania przepisu

1
Nagrzej piekarnik na 180 stopni. Na patelni na oliwie podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj umyty szpinak i posiekaną botwinkę. Duś około 5 minut i dopraw gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Wymieszaj jogurt z jajkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pokruszonym serem feta.
2
Dopraw solą, pieprzem i bazylią. Wymieszaj w naczyniu do zapiekania szpinak z pokrojoną szynką i zalej wszystko masą jogurtową. Piecz w piekarniku przez 20 minut.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
510 kcal
Białka
44 g
Węglowodany
21 g
Cukry
13 g
Tłuszcze
22 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
0,85 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
2 g
Wielonienasycone
0,57 g
Cholesterol
22 mg
Błonnik
6 g
Sól
0 g
Woda
138 g
Wapń
129 mg
PHE
1 777 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit