Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Pstrąg faszerowany serem feta i suszonymi pomidorami

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

4 porcje

Opis przygotowania przepisu

1
Ziemniaki gotuj w mundurkach przez 15 minut. W tym czasie umyj pstrągi i natnij skórkę tak, jak to widać na zdjęciu. Wymieszaj wodę z oliwek i oliwą z suszonych pomidorów i dopraw pieprzem. Do otworów w skórce wlej trochę marynaty z oliwy i wody z oliwek.
2
Oliwki pokrój w plasterki a pomidory w kosteczkę. Wymieszaj pokruszony ser feta z pozostałą wodą z oliwek i oliwą oraz pomidorami i oliwkami. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pieprz i wymieszaj, aby nie było grudek sera. Faszeruj pstrągi powstałym nadzieniem.
3
Tak przygotowaną rybę pozostaw na godzinę w lodówce. Nagrzej piekarnik do 250 stopni. Włóż rybę do żaroodpornego naczynia. Ziemniaków nie obieraj, pokrój je w plastry i włóż do małego pojemnika żaroodpornego. Piecz pstrąga i ziemniaki w piekarniku nagrzanym do 250 stopni przez 20 minut.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
5 242 kcal
Białka
587 g
Węglowodany
141 g
Cukry
8 g
Tłuszcze
256 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
2 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
4 g
Wielonienasycone
0,44 g
Cholesterol
-
Błonnik
11 g
Sól
5 g
Woda
3 g
Wapń
8 mg
PHE
576 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit