Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Proste pieczone nuggetsy z kurczaka w jogurtowej panierce

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

4 porcje
400 x 1 g
200 x 1 g
200 x 1 g
10 x 1 g
szczypta (2 g)
20 x 1 g
250 x 1 g
2 x porcja (20 g)
łyżka (10 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Umyj piersi z kurczaka i potnij je na mniejsze kawałki.
2
W misce wymieszaj jogurt z solą, pieprzem i startym parmezanem.
3
Zanurz kawałki kurczaka w jogurtowej mieszance, a następnie obtocz je w pełnoziarnistej bułce tartej, pokruszonych płatkach kukurydzianych lub mielonych migdałach.
4
Umieść panierowane kawałki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez 30-35 minut w 190°C aż będą chrupkie. Możesz je obrócić w połowie pieczenia.
5
Przygotuj sos mieszając razem jogurt, musztardę i miód. Przed podaniem możesz włożyć go na chwilę do lodówki.
6
Jako dodatek do dania możesz podać sałatkę, ziemniaki lub ryż.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
37 988 kcal
Białka
147 g
Węglowodany
189 g
Cukry
39 g
Tłuszcze
27 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
16 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
0 g
Wielonienasycone
0 g
Cholesterol
0 mg
Błonnik
0 g
Sól
4 g
Woda
2 g
Wapń
5 mg
PHE
6 035 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit