Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Pomidory faszerowane w stylu fit

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
800 x 1 g
200 x 1 g
100 x 1 g
10 x 1 g
łyżeczka (5 ml)
20 x 1 g
80 x 1 g
szczypta (2 g)
3 g
porcja (10 g)
2 g
1 g
porcja (5 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Ryż ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu.
2
Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Szynkę pokrój w kostkę. Na patelni na łyżeczce oliwy podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i smaż chwilę.
3
Następnie dodaj szynkę i smaż 5-10 minut. Dodaj bazylię, oregano, tymianek i rozmaryn oraz trochę soli i pieprzu.
4
Odetnij górę pomidorów i wydrąż łyżką środek.
5
Faszeruj pomidory usmażoną szynką.
6
Przełóż je do naczynia żaroodpornego i posyp startym parmezanem. Piecz około 20 minut

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
820 kcal
Białka
47 g
Węglowodany
113 g
Cukry
31 g
Tłuszcze
15 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
5 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
5 g
Wielonienasycone
1 g
Cholesterol
0,01 mg
Błonnik
24 g
Sól
2 g
Woda
854 g
Wapń
341 mg
PHE
1 173 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit