Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Polędwiczki w sosie kurkowym

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

3 porcje
polędwica wieprzowa
4,5 x 100 g
2 x 50 g
2 x 100 g
2 x szczypta (2 g)
2 x porcja (50 g)
2 x duża porcja (3 g)
porcja (5 g)
20 ml

Opis przygotowania przepisu

1
Polędwicę kroimy na plastry. Każdy delikatnie "rozbijamy" z palcach. Oprószamy z obu stron solą, pieprzem oraz papryką.
2
Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy polędwiczki krótko z obu stron tylko, żeby się zarumieniły. Mogą być jeszcze w środku surowe. Zdejmujemy z patelni starając się zostawić na niej olej.
3
Cebule kroimy w kostkę. Oczyszczone kurki dzielimy na mniejsze kawałki.
4
Tą samą patelnie rozgrzewamy ponownie(jeśli zdążyła już ostygnąć) Wrzucamy na nią cebulkę. Podsmażamy ją 3 minuty. Dokładamy kurki, ponownie smażymy 3 minuty. Zalewamy to wszystko śmietanką. Dokładamy wcześniej podsmażoną polędwicę i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze ok 3 minuty żeby polędwica nie była surowa w środku. W razie potrzeby dodajemy jeszcze sól i pieprz.
5
Podajemy na ciepło z ryżem, ziemniakami, kopytkami lub z tym co lubimy najbardziej.
3 duże porcje, czas przygotowania ok 20 minut.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 271 kcal
Białka
126 g
Węglowodany
31 g
Cukry
8 g
Tłuszcze
67 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
25 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
12 g
Wielonienasycone
6 g
Cholesterol
-
Błonnik
8 g
Sól
4 g
Woda
88 g
Wapń
59 mg
PHE
192 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit