Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Pizza z patelni

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje

Opis przygotowania przepisu

1
Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy pokrojone w paski boczniaki oraz drobno posiekany czosnek. Smażymy 5 minut z dodatkiem soli oraz pieprzu.
2
Kotlety zalewamy gorącą wodą i odstawiamy do napęcznienia. Następnie odcedzamy, posypujemy ulubionymi przyprawami i kroimy na pół.
3
Placki tortilli smarujemy równomiernie ketchupem, posypujemy suszoną bazylią. Układamy boczniaki, kotlety sojowe, paski papryki i ser żółty (u mnie wegański).
4
Gotową pizzę przekładamy na patelnię, przykrywamy pokrywką i podgrzewamy na niewielkim ogniu przez 5 minut. Podajemy ze świeżą kolendrą. Smacznego!
Pizza z patelni jako zdrowa alternatywa.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
968 kcal
Białka
61 g
Węglowodany
114 g
Cukry
40 g
Tłuszcze
24 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
9 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
4 g
Wielonienasycone
0,45 g
Cholesterol
-
Błonnik
24 g
Sól
5 g
Woda
143 g
Wapń
343 mg
PHE
277 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit