Pizza z patelni
Składniki
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Składniki
2 porcje
2 x sztuka (61 g) | |
duża porcja (150 g) | |
80 x 1 g | |
100 g | |
porcja (3 g) | |
łyżeczka (5 ml) | |
porcja (30 g) | |
4 x mała porcja (10 g) | |
2 x porcja (2 g) | |
10 x 1 g | |
porcja (6 g) |
Opis przygotowania przepisu
1
Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy pokrojone w paski boczniaki oraz drobno posiekany czosnek. Smażymy 5 minut z dodatkiem soli oraz pieprzu.
2
Kotlety zalewamy gorącą wodą i odstawiamy do napęcznienia. Następnie odcedzamy, posypujemy ulubionymi przyprawami i kroimy na pół.
3
Placki tortilli smarujemy równomiernie ketchupem, posypujemy suszoną bazylią. Układamy boczniaki, kotlety sojowe, paski papryki i ser żółty (u mnie wegański).
4
Gotową pizzę przekładamy na patelnię, przykrywamy pokrywką i podgrzewamy na niewielkim ogniu przez 5 minut. Podajemy ze świeżą kolendrą. Smacznego!
Pizza z patelni jako zdrowa alternatywa.
Kategoria
Wartości odżywcze
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna | 968 kcal |
Białka | 61 g |
Węglowodany | 114 g |
Cukry | 40 g |
Tłuszcze | 24 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 9 g |
Kwasy tłuszczowe trans | 0 g |
Mono nienasycone | 4 g |
Wielonienasycone | 0,45 g |
Cholesterol | - |
Błonnik | 24 g |
Sól | 5 g |
Woda | 143 g |
Wapń | 343 mg |
PHE | 277 mg |
Wartość energetyczna | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Białka | {{recipe.protein}} g- |
Węglowodany | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tłuszcze | {{recipe.fat}} g- |
Nasycone kwasy tłuszczowe | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Kwasy tłuszczowe trans | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mono nienasycone | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Wielonienasycone | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Błonnik | {{recipe.fiber}} g- |
Sól | {{recipe.salt}} g- |
Woda | {{recipe.water}} g- |
Wapń | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit