Pizza pełnoziarnista
Składniki
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Składniki
1 porcja
100 g | |
50 x 1 g | |
3 x 1 g | |
4 x 1 g | |
80 x 1 ml | |
szczypta (2 g) | |
50 x 1 g | |
porcja (2 g) | |
3 ml | |
100 g | |
opakowanie (100 g) | |
porcja (50 g) | |
50 x 1 g |
Opis przygotowania przepisu
1
Mąki wsypujemy do miski. Drożdże i ksylitol dodajemy do ciepłej wody i mieszamy do rozpuszczenia drożdży
2
Gotowy roztwór dodajemy do mąki, mieszamy i zagniatamy
3
Gdy ciasto będzie gotowe podlewamy trochę oliwą, zagniatamy jeszcze raz i odstawiamy na godzinę pod przykryciem, aby ciasto wyrosło
4
Gdy minie czas ciasto zagniatamy jeszcze raz i wałkujemy
5
Gotowe ciasto smarujemy passatą, posypujemy bazylią, układamy szpinak, wędlinę z kurczaka, kilka pieczarek i ser żółty light
6
Zapiekamy w 200st. 10 min.
1,30
Kategoria
Wartości odżywcze
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna | 872 kcal |
Białka | 61 g |
Węglowodany | 107 g |
Cukry | 6 g |
Tłuszcze | 15 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 2 g |
Kwasy tłuszczowe trans | 0 g |
Mono nienasycone | 2 g |
Wielonienasycone | 0,27 g |
Cholesterol | - |
Błonnik | 16 g |
Sól | 4 g |
Woda | 125 g |
Wapń | 150 mg |
PHE | 1 670 mg |
Wartość energetyczna | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Białka | {{recipe.protein}} g- |
Węglowodany | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tłuszcze | {{recipe.fat}} g- |
Nasycone kwasy tłuszczowe | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Kwasy tłuszczowe trans | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mono nienasycone | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Wielonienasycone | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Błonnik | {{recipe.fiber}} g- |
Sól | {{recipe.salt}} g- |
Woda | {{recipe.water}} g- |
Wapń | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit