Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Pieczone Ziemniaki Hasselback

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

3 porcje

Opis przygotowania przepisu

1
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ziemniaki dokładnie szorujemy, nacinamy cienkie paseczki (uwaga, żeby nie przeciąć ziemniaka).
2
Solimy, skrapiamy olejem i wstawiamy do piekarnika na około 30 minut. W tym czasie kroimy cebulę w piórka.
3
Po upływie 30 minut w nacięcia wkładamy cebulkę, solimy, pieprzymy, możemy również posypać przyprawą do ziemniaków.
4
Dodajemy oleju i ponownie umieszczamy ziemniaki w piekarniku. Długość pieczenia tak naprawdę zależy od ziemniaków, ich wielkości i grubości nacięć.
5
Będą potrzebowały jeszcze około 15 – 30 minut. Należy kontrolować. Ja na ostatnie 15 minut pieczenia włączyłam termoobieg.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
2 788 kcal
Białka
49 g
Węglowodany
125 g
Cukry
7 g
Tłuszcze
70 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
8 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
25 g
Wielonienasycone
12 g
Cholesterol
-
Błonnik
11 g
Sól
5 g
Woda
0,46 g
Wapń
444 mg
PHE
2 368 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit