Pesto z suszonych pomidorów i bazylii
Składniki
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Składniki
2 porcje
140 x 1 g | |
30 x 1 g | |
16 x 1 g | |
10 x 1 g | |
30 x 1 g | |
łyżka (10 ml) | |
200 x 1 g |
Opis przygotowania przepisu
1
Suszone pomidory, czosnek, bazylię zblednować na gładką masę.
2
Dodać oliwę. Zmielić orzechy na mąkę i też dodać.
3
Makaron ugotować, dodać pesto i dobrze wymieszać.
Wartości odżywcze
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna | 1 148 kcal |
Białka | 39 g |
Węglowodany | 84 g |
Cukry | 11 g |
Tłuszcze | 75 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 27 g |
Kwasy tłuszczowe trans | 0 g |
Mono nienasycone | 17 g |
Wielonienasycone | 3 g |
Cholesterol | 0,02 mg |
Błonnik | 2 g |
Sól | 5 g |
Woda | 20 g |
Wapń | 381 mg |
PHE | 1 970 mg |
Wartość energetyczna | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Białka | {{recipe.protein}} g- |
Węglowodany | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tłuszcze | {{recipe.fat}} g- |
Nasycone kwasy tłuszczowe | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Kwasy tłuszczowe trans | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mono nienasycone | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Wielonienasycone | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Błonnik | {{recipe.fiber}} g- |
Sól | {{recipe.salt}} g- |
Woda | {{recipe.water}} g- |
Wapń | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit