Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Paszteciki marchwiowe z nadzieniem serowym

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

130 x 1 g
130 x 1 g
250 x 1 g
5 x 1 g
opakowanie (250 g)
sztuka (17 g)
17 x 1 g
2 x łyżeczka (5 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Rozpuść masło, oczyść marchewki i pokrój. Przenieś oba do blendera i wymieszaj na gładkie puree.
2
Puree wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia i zrobić ciasto, które odstawiamy do lodówki, aż masa wróci do masy. Ciasta nie trzeba długo układać, ale oczywiście nawet długie leżenie nie ma znaczenia, wystarczy przerobić ciasto ciepłem dłoni, aby można je było rozwałkować. Rozwałkuj na naleśniku o grubości około 2 mm i wytnij kółka. Nałóż na nie trochę nadzienia, złóż je i ostrożnie połącz na końcach. (nadzienie: twarożek, budyń w proszku, cukier, żółtko jaja)
3
Gotowe półksiężyce ułożyć na wyłożonej blachą do pieczenia (nie trzeba ich smarować), posmarować złótkiem i piec do 170 ° C na złoty kolor.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
2 250 kcal
Białka
70 g
Węglowodany
233 g
Cukry
33 g
Tłuszcze
119 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
69 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
2 g
Wielonienasycone
1 g
Cholesterol
248 mg
Błonnik
26 g
Sól
3 g
Woda
125 g
Wapń
311 mg
PHE
3 490 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit