Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Panna cotta z musem owocowym

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Opis przygotowania przepisu

1
Żelatynę namoczyć w odrobinie mleka kokosowego. Resztę mleka kokosowego podgrzać z erytrytolem i ekstraktem z wanilii aż do rozpuszczenia. Zdjąć z ognia, dodać napęczniałą żelatynę do mleka kokosowego i dokładnie wymieszać. Przelać do foremek i umieścić w lodówce do stężenia (na ok. 1 godzinę, najlepiej na 2 godziny).
2
Owoce umieścić w rondelku, zalać odrobiną wody i gotować na niewielkim ogniu przez ok. 5 minut aż całość lekko zgęstnieje. Jeśli konsystencja jest zbyt rzadka, dodać nasiona chia. Zblendować na gładki sos. Ostudzić. Gdy panna cotta stężeje, wyjąć ją z foremek i podawać na kołderce z musu owocowego. Pannę cottę można także serwować w szklankach polaną musem owocowym.
3
Po więcej przepisów na zdrowe desery zapraszam na https://moderncavegirl.pl

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
235 kcal
Białka
17 g
Węglowodany
46 g
Cukry
15 g
Tłuszcze
5 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
0,33 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
0,23 g
Wielonienasycone
2 g
Cholesterol
-
Błonnik
9 g
Sól
0,01 g
Woda
246 g
Wapń
147 mg
PHE
833 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit