Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Omlet z sosem kurkowym

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

1 porcja
2 x duża sztuka (60 g)
0,12 x 100 g
2 x łyżka (10 g)
2 x 100 g
porcja (50 g)
0,3 x 100 g
2 x szczypta (2 g)
1 g

Opis przygotowania przepisu

1
Kurki oczyścić, a cebulę pokroić w drobną kostkę. Porcję masła klarowanego rozpuścić w garnuszku i zeszklić cebulę. Dodać kurki. Dusić przez ok. 15 minut aż kurki staną się miękkie. Dodać śmietanę i doprawić solą oraz pieprzem. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodać żółtka i skrobię ziemniaczaną i delikatnie wymieszać. Porcję masła klarowanego podgrzać na patelni. Wyłożyć masę jajeczną. Smażyć po ok. 5 minut z obu stron aż omlet będzie rumiany. Omlet serwować na ciepło polany sosem kurkowym.
2
Po więcej przepisów na zdrowe dania zapraszam na https://moderncavegirl.pl

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
544 kcal
Białka
19 g
Węglowodany
29 g
Cukry
3 g
Tłuszcze
38 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
19 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
5 g
Wielonienasycone
2 g
Cholesterol
569 mg
Błonnik
7 g
Sól
4 g
Woda
44 g
Wapń
121 mg
PHE
885 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit