Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Oczyszczająca zupka kalafiorowa

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

6 porcji
500 x 1 g
200 x 1 g
200 x 1 g
20 x 1 g
50 x 1 g
30 x 1 g
porcja (20 g)
40 x 1 ml
szczypta (2 g)
3 g
2 500 x 1 ml

Opis przygotowania przepisu

1
Marchewki, pietruszki oraz selera obierz i pokrój na półtalarki. Kalafior podziel na małe różyczki. Wrzuć warzywa do garnka i zalej wodą. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotuj 15 minut i dodaj kaszę jaglaną. Gotuj kolejne 15 minut. Dodaj starty parmezan oraz posiekany koperek i sok z cytryny. Dopraw solą i pieprzem Gotowe
2
Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotuj 15 minut i dodaj kaszę jaglaną. Gotuj kolejne 15 minut. Dodaj starty parmezan oraz posiekany koperek i sok z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Gotowe!

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
677 kcal
Białka
39 g
Węglowodany
102 g
Cukry
33 g
Tłuszcze
12 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
5 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
2 g
Wielonienasycone
2 g
Cholesterol
0,02 mg
Błonnik
31 g
Sól
2 g
Woda
3 374 g
Wapń
769 mg
PHE
1 957 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit