Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Muffinki jajeczne

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

6 porcji
4 x mała sztuka (50 g)
100 x 1 g
60 x 1 g
porcja (50 g)
10 x 1 g
łyżeczka (5 ml)
szczypta (2 g)
3 g
4 x 1 g

Opis przygotowania przepisu

1
Cebulę pokrój w kosteczkę i podsmaż na patelni z łyżeczką oliwy ciągle mieszając, aby się nie przypaliła, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmaż jeszcze chwilę.
2
Wrzuć posiekany szpinak i duś, aż szpinak zwiędnie. Dodaj pokruszony ser pleśniowy, dopraw mocno solą, pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej.
3
Ostudź szpinak. Nastaw piekarnik na 180 stopni. Jajka roztrzep widelcem i wymieszaj ze szpinakiem, dodaj rozdrobnioną mozzarellę.
4
Przelej łyżką masę serowo szpinakową do foremek na muffinki – ja użyłam foremek silikonowych. Piecz mini frittaty przez 20 minut.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
21 920 kcal
Białka
42 g
Węglowodany
13 g
Cukry
5 g
Tłuszcze
35 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
12 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
12 g
Wielonienasycone
4 g
Cholesterol
862 mg
Błonnik
4 g
Sól
2 g
Woda
50 g
Wapń
134 mg
PHE
2 077 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit