Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Mini pizza

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

1 porcja
84 x 1 g
50 x 1 ml
9 x 1 g
szczypta (2 g)
łyżka (10 ml)
80 x 1 g
20 g
mała porcja (30 g)
porcja (20 g)
łyżka (20 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Pokrusz drożdże na niewielkie kawałki i wrzuć je do ciepłej wody, dodaj łyżkę mąki i wymieszaj. Przykryj i odstaw na 10 minut.
2
W większej misce umieść mąkę, dodaj sól i olej, a następnie wlej zaczyn z drożdżowy.
3
Ciasto mieszaj drewnianą łyżką do czasu aż wstępnie połączą się wszystkie składniki. Dalej wyrabiaj już dłońmi przez kilka minut. Przykryj ściereczka i odstaw na pół godziny.
4
Po tym czasie lekko rozwałkuj ( możesz lekko podsypać mąką ). Posmaruj keczupem i dodaj pokrojoną w paski szyneczkę, paprykę , pieczarki ogórek (jeśli, któryś składników nie pasuje Ci możesz dowolnie zamienić) Posyp startym serem i piecz w rozgrzanym do 220st. Piekarniku przez około 18 minut. Ja dodatkowo posypałam posiekanym koperkiem (możesz to pominąć).
czas przygotowania ok. 60 minut,

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
719 kcal
Białka
38 g
Węglowodany
66 g
Cukry
6 g
Tłuszcze
26 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
1 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
6 g
Wielonienasycone
3 g
Cholesterol
0 mg
Błonnik
4 g
Sól
3 g
Woda
82 g
Wapń
5 mg
PHE
662 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit