Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Minestrone Zero waste

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

6 porcji
50 x 1 g
Por
220 x 1 g
15 x 1 ml
70 x 1 g
80 x 1 g
100 x 1 g
250 x 1 g
320 x 1 g
80 x 1 g
20 x 1 g
6 x 1 g
2 x 1 g
250 x 1 g
1 000 x 1 ml
11 x 1 g

Opis przygotowania przepisu

1
Wszystkie warzywa myjemy i obieramy.
2
Cebulę kroimy w kostkę, pora wzdłuż na 4 i na plasterki.
3
W garnku podgrzewamy oliwę. Smażymy na niej pora i cebulę przez 3-4 minuty.
4
Buraki, marchewkę, ziemniaki, cukinię i pomidory kroimy w kostkę. Pietruszkę i botwinkę siekamy.
5
Do podsmażonego pora i cebuli dodajemy marchewkę, buraka i ziemniaki. Smażymy 5 minut. Jeśli zaczną przywierać do dna garnka dodajemy troszkę wody.
6
Następnie dodajemy cukinię. Smażymy następne 4 minuty.
7
Kostkę rosołową rozpuszczamy w wodzie. Zalewamy warzywa w garnku.
8
Kiedy ziemniaki, buraki i marchewka będą już prawie miękkie dodajemy pomidora, botwinkę i pietruszkę.
9
Gotujemy do miękkości warzyw. Przyprawiamy solą i pieprzem.
10
W tym momencie można zupę zabielić śmietaną ale pamiętaj, że zwiększy to jej kaloryczność!
11
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
12
Zupę podajemy z ugotowanym makaronem.
13
Moja zupa jest z warzyw, które znalazłam w swoim ogrodzie i swojej lodówce. Wykorzystaj to, co dni świetności ma już za sobą. Nic nie może się zmarnować!
6 porcji, czas przygotowania ok 1 godzina

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 036 kcal
Białka
38 g
Węglowodany
150 g
Cukry
39 g
Tłuszcze
26 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
5 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
11 g
Wielonienasycone
2 g
Cholesterol
-
Błonnik
46 g
Sól
10 g
Woda
1 861 g
Wapń
345 mg
PHE
1 883 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit