Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Meksykański krem z fasoli

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

6 porcji
Wędzona papryka mielona ostra
4 x 1 g
2 x 1 g
2 x 1 g
90 x 1 g
3 x szklanka (250 ml)
60 x 1 g
450 x 1 g
3 x opakowanie (400 g)
50 x 1 ml
2 x 1 g
8 x 1 g
2 x 1 g
20 x 1 g
20 x 1 g
5 x 1 g
20 x 1 ml

Opis przygotowania przepisu

1
Cebulę i czosnek obieramy, pomidory i selera myjemy, grzyby łamiemy na mniejsze kawałki, fasolę odcedzamy.
2
Cebulę kroimy w półplasterki, czosnek, chili i selera w plastry, pomidory w dużą kostkę.
3
W garnku rozgrzewamy olej. Kiedy będzie gorący dodajemy cebulę, czosnek, chili, selera oraz gwiazdkę anyżu. Smażymy na złoto. Pod koniec wyjmujemy anyż i wyrzucamy.
4
Do cebuli dodajemy paprykę wędzoną, paprykę słodką, łodyżki kolendry i chwilkę smażymy.
5
Dodajemy grzyby, pomidory oraz fasolę. Dusimy 5 minut pilnując by nic się nie przypaliło.
6
Po tym czasie wlewamy wodę oraz sos sojowy. Przykrywamy i gotujemy ok 20 minut.
7
Garnek stawiamy na stabilnym podłożu i blendujemy zupę. Robimy to dokładnie, dłuższą chwilę by nie było grudek.
8
Na koniec dodajemy ocet oraz doprawiamy do smaku solą.
9
Zupę możemy podać z ulubionymi dodatkami. U mnie porcja awokado, sera cheddar, liście świeżej kolendry oraz cząstka limonki. (Dodatki nie zostały wliczone do przepisu ponieważ są dowolne)

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 872 kcal
Białka
107 g
Węglowodany
178 g
Cukry
32 g
Tłuszcze
59 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
4 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
31 g
Wielonienasycone
15 g
Cholesterol
0 mg
Błonnik
104 g
Sól
20 g
Woda
1 287 g
Wapń
85 mg
PHE
5 312 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit