Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Makaron z masłem orzechowym i piersią z kurczaka

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
200 x 1 g
50 x 1 g
80 x 1 ml
20 x 1 g
5 g
10 x 1 ml
5 x 1 g
5 x 1 g
5 x 1 g
10 x 1 g
5 x 1 g
0 x 1 g
250 x 1 g
5 x 1 g
20 x 1 g

Opis przygotowania przepisu

1
Gotujemy wodę na makaron, pierś drobno kroimy. Smażymy pierś na patelni dodając soli, pieprzu i curry.
2
W osobnym rondelku na małym ogniu rozpuszczamy masło. Dodajemy do niego masło orzechowe, wodę, drobno posiekaną papryczkę chilli i ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Wlewamy także łyżkę oleju sezamowego, łyżkę sosu sojowego i wsypujemy pozostałe przyprawy
3
Odcedzamy makaron i wsypujemy go do garnka w którym był gotowany. Zawartość z rondelka i usmażoną pierś z kurczaka przekładamy do garnka, całość dokładnie mieszając. Danie jest gotowe do podania.
2 Porcje, czas przygotowania 20 Minut

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 318 kcal
Białka
86 g
Węglowodany
89 g
Cukry
4 g
Tłuszcze
63 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
18 g
Kwasy tłuszczowe trans
0,55 g
Mono nienasycone
13 g
Wielonienasycone
6 g
Cholesterol
226 mg
Błonnik
30 g
Sól
7 g
Woda
94 g
Wapń
128 mg
PHE
3 529 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit