Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

makaron tagiatelle ze szpinakiem

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
150 x 1 g
200 x 1 g
200 x 1 g
10 x 1 g
40 x 1 g
100 x 1 g
łyżeczka (5 ml)
szczypta (2 g)
3 g
3 x 1 g
5 g

Opis przygotowania przepisu

1
makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu.
2
szpinak wypłukać
3
pomidorki pokroić na kawałki
4
na łyżeczce oliwy podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek dodać pokrojonego w kostkę łososia i smażyć ok 4 minuty
5
dodać pokrojone pomidorki, a następnie szpinak smażyć aż szpinak "zwiędnie"
6
dodać serek philadelphia doprawić przyprawami do smaku dodać ugotowany makaron i delikatnie wymieszać

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
17 363 kcal
Białka
72 g
Węglowodany
107 g
Cukry
12 g
Tłuszcze
65 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
27 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
4 g
Wielonienasycone
0,77 g
Cholesterol
110 mg
Błonnik
5 g
Sól
4 g
Woda
190 g
Wapń
238 mg
PHE
3 586 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit