Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Lekka zapiekanka z kurkami i makaronem

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
200 x 1 g
100 x 1 g
łyżeczka (5 ml)
60 x 1 g
200 x 1 g
duża sztuka (60 g)
40 x 1 g
10 x 1 g
10 g
5 g
szczypta (2 g)
3 g

Opis przygotowania przepisu

1
Makaron ugotuj na półtwardo zgodnie z opisem na opakowaniu.
2
Kurki dokładnie umyj. Na patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, ciągle mieszając.
3
Dodaj kurki oraz liście laurowe i smaż około 10 minut. Dopraw solą i pieprzem.
4
Jogurt wymieszaj z jajkiem. Dodaj dużą ilość posiekanego koperku oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.
5
Dodaj także drobno pokrojony ser camembert. Dopraw solą i pieprzem. Makaron i kurki przełóż do naczynia żaroodpornego i zalej mieszaniną jajek i jogurtu.
6
Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
669 kcal
Białka
33 g
Węglowodany
58 g
Cukry
18 g
Tłuszcze
32 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
16 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
6 g
Wielonienasycone
2 g
Cholesterol
259 mg
Błonnik
13 g
Sól
3 g
Woda
95 g
Wapń
111 mg
PHE
1 634 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit