Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Lekka pizza ze szparagami i szynką – danie ekspres

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
sztuka (62 g)
120 x 1 g
50 x 1 g
duża porcja (30 g)
15 x 1 g
5 x 1 g
porcja (10 g)
2 g
1 g
szczypta (2 g)
3 g

Opis przygotowania przepisu

1
Nastaw piekarnik na 200 stopni. Umyj szparagi i odłam zdrewniałe końce.
2
Gotuj w osolonej wodzie przez 10 minut. Przygotuj sos do pizzy z przecieru pomidorowego, jogurtu, przeciśniętego przez praskę ząbka czosnku oraz przypraw.
3
Posmaruj placek tortilli sosem pomidorowym i połóż na nim kawałki szynki, pokrojone szparagi i plasterki sera parmezan. Możesz posypać pizzę oregano.
4
Piecz pizzę na papierze do pieczenia przez 10-12 minut. Gotowe

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
378 kcal
Białka
29 g
Węglowodany
40 g
Cukry
6 g
Tłuszcze
12 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
5 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
2 g
Wielonienasycone
0,18 g
Cholesterol
0,02 mg
Błonnik
3 g
Sól
2 g
Woda
13 g
Wapń
403 mg
PHE
1 304 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit