Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Kurczak w sosie kremowym z czosnkeim

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Opis przygotowania przepisu

1
Kurczaka umyć, dobrze osuszyć ręcznikami papierowymi, pokroić na mniejsze kawałki i doprawić solą i pieprzem.
2
Na średnim ogniu rozgrzej głębszą patelnię, dodaj łyżkę oliwy z oliwek i usmaż filety z kurczaka na złoty kolor z obu stron. Wyjmij mięso z patelni i odstaw na bok.
3
Odcedź z patelni nadmiar pieczonego tłuszczu. Dodaj łyżkę oliwy z oliwek i smaż całe ząbki czosnku na lekko złoty kolor. Umieść mięso na patelni, wlej bulion, białe wino i jogurt. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu.
4
Dodaj tymianek, sól, pieprz i pieprz mielony. Sos lekko się zmniejszy. Podawać na gorąco.
5
Na koniec całą blachę można włożyć do piekarnika na około minutę, aby skórka na powierzchni była chrupiąca.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 068 kcal
Białka
151 g
Węglowodany
36 g
Cukry
8 g
Tłuszcze
22 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
6 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
7 g
Wielonienasycone
0,91 g
Cholesterol
0 mg
Błonnik
2 g
Sól
97 g
Woda
54 g
Wapń
347 mg
PHE
7 566 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit